Ebeveyn Koçluğu Nedir?

Ebeveyn Koçluğu Nedir?

Ebeveyn Koçluğu:

Anne ve babaların çocuklarını yetiştirirken karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla yapılan bir çalışmadır. Aile içi sorunların çoğu iletişim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple iletişim ebeveyn koçluğunun temel çalışma alanıdır. Anne-babaların özfarkındalık kazanarak aile içi iletişimde etkin olmalarını sağlayan bir çalışmadır. Bununla beraber ebeveyn koçluğu, ebeveynlerin çocuklarına nasıl daha iyi örnek olabileceklerinin ve aile bağlarını nasıl güçlendirebileceklerinin yollarını gösteren bir programdır. 

Ebeveyn Koçluğu, ebeveynlerin duygu, düşünce ve beden dili etkileşimini anlayıp, doğru bir şekilde uygulamalarına yardımcı olur. Anne ve babaların, çocuklarının akademik ve sosyal hayatta başarılı olmaları için karşılarına çıkacak zorlukları nasıl doğru bir şekilde aşmaları için yol gösterir.

Ebeveyn koçluğu, nasıl iyi bir ebeveyn olurum soruna standart cevaplar veren bir hizmet değildir. Bunun aksine ebeveynlerin nasıl birer anne ve baba olduklarını görmelerini sağlayan bir hizmettir.

Ebeveyn koçluğu sayesinde anne-babalar kendi düşüncelerinin ve davranışlarının farkına varır ve bunun çocuklarıyla olan iletişimindeki önemini anlar ve olumlu bir değişim için eyleme geçerler. Bunun sonucunda zamanla ebeveynler duygu, düşünce ve beden dili iletişimini etkili kullanmayı öğrenirler. Ebeveyn koçluğu hizmetinden yararlanan anne-babalar hem mutlu hem başarılı çocuk yetiştirmede özdeğer ve özgüven kavramlarının önemini anlarlar. Bu sayede çocuklarını nasıl özdeğerli ve özgüvenli yetiştirebileceklerinin yollarını öğrenmiş olurlar.

One thought on “Ebeveyn Koçluğu Nedir?”

  1. Ayşe Aliye Coşkun dedi ki:

    Güzel bir yazı.aslinda öğrenci koçluğu egitiminden sonra böyle bir eğitimin de çok faydalı olacağına inancımi doğruların teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir